zondag 15 april 2012

Op naar Istanbul


Komende donderdag 19 april 2012 gaat de 12e editie van het internationale AWID Forum van start. En als vrijwilliger en oud-stagiaire van WO=MEN ben ik er bij. Het beloven vier super inspirerende en overvolle dagen te worden met als hoofdthema ‘Transforming Economic Power’ ter bevordering van vrouwenrechten en rechtvaardigheid.

Ik ben benieuwd. Naar de wereldwijde verbindingen met dit thema, naar de verdiepende sessies (nieuw dit Forum: één thema in vier blokken van 1,5 uur), naar de gebruikte concepten, naar de enorme diversiteit aan deelnemers en invalshoeken, naar de hot issues, de gedeelde angsten, de nieuwe inzichten en de voelbare inspiratie.

Van plenaire sessies over economische macht in een mondiaal perspectief, naar aandacht voor vrouwenrechten en democratisering in de MENA regio, de effecten van klimaatverandering op de levens van rurale en Inheemse vrouwen, sessies over arbeidsrechten en gender gelijkheid, normatieve seksualiteit en LGBT strategieën, tot aan onderwerpen als religieus fundamentalisme, gender responsive butgeting, landrechten, de invloed van economische crisis op huiselijk geweld en aandacht voor organisaties van jonge feministen, de mogelijkheden van sociale media, de zorgeconomie en rechten van migranten(vrouwen).

In het programma wordt vaak gesproken over vrouwenrechten en het woord man komt in één van de 235 (!) sessietitels voor. Misschien zegt dit helemaal niets over de inhoud en gaat het voornamelijk over gender gelijkheid. Ook hier ben ik nieuwsgierig naar, aangezien deze blog voor en door leden van ‘Women equals Men’ wordt bijgehouden: Hoe staat het met de gender sensitieve mannen bij het AWID Forum?

Kortom, genoeg interessante thema’s die voorbij zullen komen tijdens het Forum, die hopelijk resulteren in een boeiende blog om te volgen voor de thuisblijvers.

Esther Goedendorp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten